Anaheim vann jättedrama i sudden

Två sena mål tvingade fram förlängning. Men Jakob Silfverberg såg till att Matt Beleskey avgjorde för Anaheim bara 45 sekunder in i sudden. Ducks vann hemma mot Chicago med 5-4 och leder serien.

Med två minuter kvar av matchen såg segern solklar ut för Anaheim i nattens Stanley Cup-match mot Chicago. Hemmalaget Anaheim ledde med 4-2 men Chicago vände 2-4 till 4-4 efter två mål av storstjärnan Jonathan Toews de sista två minuterna.

”Viktigaste målet”

Stanley Cup 2015

Men bara 45 sekunder in på förlängningsperioden satte Matt Beleskey 5-4 och Anaheim Ducks vann matchen. Silfverberg vände snabbt spelet med en lång pass till Ryan Kesler och på returen så höll sig Beleskey framme.

– Det är nog det viktigaste målet jag gjort i mitt liv, konstaterade Beleskey enligt Expressen.

”Vår tur nu”

Visst borde vi ha stängt matchen, men de är ett bra lag som bara kör på. Men nu var det vår tur att vinna en förlängning efter att ha förlorat två tidigare gånger och det var något vi snackade om innan förlängningen startade, säger Anaheims Jakob Silfverberg till tidningen.

Han svarade för två assist, bland annat till det avgörande målet i sudden death och har nu gjort fyra mål och tolv assist i 14 slutspelsmatcher.

Nära final

– Jag säger som jag sagt tidigare, klart att det är kul att kunna vara med och hjälpa laget vinna matcher nu i slutspelet.

Anaheim leder nu Western Conference-finalen med 3-2 i matcher. Nästa gång lagen möts är på torsdag i Chicago. Anaheim är nu en match från final.

Semifinal 5 i bäst av 7: Anaheim-Chicago 5-4e förl (3-0, 0-2, 1-2, 1-0)

Anaheim: Cam Fowler, Ryan Kesler (Jakob Silfverberg), Sam Vatanen, Patrick Maroon, Matt Beleskey (Silfverberg).  Målvakt: Frederik Andersen 85,7 procent.

Chicago: Jonathan Toews 2, Teuvo Teravainen, Brenty Seabrook. Målvakt: Corey Crawford 82,1 procent.

Publik: 17 286.

Anaheim leder 3-2 i matcher.