”Är Frölunda lika hungriga?”

Uppdaterad
Publicerad

Tre raka förluster – nu är mästarlaget Frölunda tvunget att vinna de återstående matcherna för att inte bli utslaget i kvartsfinalserien mot Skellefteå.

– Är Frölunda lika hungriga som tidigare? De har vunnit CHL två gånger, är regerande svenska mästare. Men Skellefteå är klart bättre, säger SVT:s Chris Härenstam i Hockeykväll.

Skellefteå slog Frölunda med 3-0 i den fjärde kvartsfinalmatchen och har därmed satt regerande mästaren under rejäl press.

Nu måste Frölunda vinna de tre återstående matcherna. Och då gäller det att få ordning på försvarsspelet, som inte alls stämde i Skellefteå i kväll.

Hockeykväll

– Det var inte alls bra. Skellefteå tillåts åka sönder dem. Frölunda kommer tillbaka och spelar bättre i andra halvan men då är det för sent, säger SVT:s expert Mikael Renberg.

– Frölunda saknar skadade Johan Sundström. De har svårt att skapa de riktigt heta målchanserna.

Problem i försvaret

SVT:s kommentator Chris Härenstam har följt Frölunda under säsongen och nämner fler anledningar till att laget hamnat i kris.

– Var ska jag börja? För det första, backspelet – inga bra insatser i dag heller. Målvaktskampen? Johan Gustafsson gör det bra men Joni Ortio i Skellefteås mål är bättre och får mer hjälp av sina backar, säger han.

”Är de lika hungriga?”

Härenstam undrar även hur det står till med motivationen hos mästarlaget.

– Är de lika hungriga som de har varit tidigare? De har vunnit CHL två gånger, är regerande svenska mästare... De är lugnare och mer fokuserade i Skellefteå och i ärlighetens namn klart bättre än Frölunda.

Nästa match mellan lagen spelas på lördag, då kan Skellefteå avgöra matchserien på bortais.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hockeykväll

Mer i ämnet