Patrick Zackrisson (till vänster) jublar tillsammans med John Norman. Foto: Bildbyrån

Tre Kronor slog Finland igen

Sverige höll än en gång på att tappa en 3–0-ledning mot Finland. Men precis som i torsdags höll Tre Kronor undan till seger. Stor matchhjälte blev Patrik Zackrisson som gjorde två mål i 4–2-vinsten.

Det såg länge ut som att Sverige var på väg mot en enkel seger i det andra mötet av två mot Finland den här veckan i Euro Hockey Tour. Efter ett tidigt mål i den andra perioden ledde man med 3–0, något som även var fallet i torsdagens match mot grannen i öst.

Då kom Finland ikapp till 3-2 i den tredje perioden innan Sverige höll undan till seger, och historien upprepade sig under lördagen.

Supertalangen nätade för Finland

För först reducerade Joonas Nättinen till 3–1 efter att hans skott gått i mål via Tim Heeds skridsko. Och sedan satte supertalangen och JVM-guldhjälten Sebastian Aho sitt första mål i A-landslaget för Finland och ordnade 3–2.

Men Sverige skulle ta sin andra seger mot Finland på tre dagar. Bara 31 sekunder in i den tredje perioden tog Tim Heed revansch på sig själv och bombade in 4–2 i powerplay – ett resultat som sedan stod sig matchen ut.

Matchens prestation stod tvåmålsskytten Patrik Zackrisson för. Med en läcker dragning tog han sig förbi Tuukka Mäntylä innan han fintade bort Ville Husso i Finlands mål och satte 3–0.

”Hade varit häftigt med ett hattrick”

Zackrisson gjorde även 2–0-målet, ett rappt skott i krysset, medan Andreas Thuresson öppnade målskyttet för dagen när han nätade från nära håll.

– Det var jäkligt kul att spela. Vår femma hade bra snurr och bra fart i spelet. Det hade varit jäkligt häftigt med ett hattrick, säger Zackrisson, som bara var en ribbträff ifrån ett tredje mål, till TV4.

Segern är Tre Kronors fjärde på fyra matcher mot Finland den här säsongen.