Mårts: ”Ingen ånger över den sista resan”

Uppdaterad
Publicerad

Sex år vid rodret är snart till ända. VM i Ryssland blir förbundskapten Pär Mårts sista uppdrag i Tre Kronor. ”Jag har varit med länge, så jag känner ingen ånger”, säger han till SVT Sport.

Pär Mårts tog över huvudansvaret för Tre Kronor 2010 och VM i Ryssland blir hans sjätte och sista som förbundskapten.

– För mig känns det lagom på något sätt, jag har varit med så länge så jag känner ingen ånger över att det inte blir någon mer resa med Tre Kronor. Det känns bra, säger Pär Mårts till SVT Sport.

Tre Kronor inleder mästarskapet på fredag med premiärmatch mot Lettland.

– Det ska bli spännande. Det är inte den mest erfarna truppen men det finns mycket specialiteter, vi har killar som är ganska fysiska i sitt spelsätt och speltekniska.

”Ska bli kul att representera Sverige”

Flera av de största stjärnorna har valt att tacka nej, men för Detroits Gustav Nyquist var det självklart att tacka ja.

– Det ska bli kul att representera Sverige igen. Jag kände att min säsong tog slut lite för tidigt. Kroppen kändes bra och även mentalt kändes det rätt att komma hit, så det var inget svårt val, säger Nyquist.

Totalt består truppen av sex NHL-spelare, Nyquist är en av dem liksom Vancouver-målvakten Jacob Markström.

– Jag var med och vann 2013 och det är därför man tackar ja. Det är det man drömmer om, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.