Arvidsson lämnar Skellefteå för NHL

Uppdaterad
Publicerad

Viktor Arvidsson blir näste guldhjälte att lämna Skellefteå. 21-åringen har skrivit på för tre år med NHL-klubben Nashville.

Arvidsson har tidigare sagt att hans plan är att spela i klubben som han blev draftad till den fjärde rundan för några veckor sedan. Enligt Arvidssons agent är det heller inte tal om någon utlåning till Skellefteå från Nashvilles sida.

– Han vill ta chansen och lära sig spelet i Nordamerika, Han kommer inte bli utlånad till Skellefteå, säger Viktor Arvidssons agent Jacob Hedin till SVT Sport.

NHL 2014-2015

Viktor Arvidsson blir därmed kvar i Nordamerika, även om han inte tar en tröja i Nashville.

– Ja. Men han siktar på att ta en tröja i Nashville, menar Jacob Hedin.

Topp tio i poängligan

Arvidsson kom nia i SHL:s poängliga den gångna säsongen. Skellefteå har redan tappat stjärnor som Jimmie Ericsson, Joakim Lindström, Oscar Möller och Bud Holloway.

Han har vunnit två raka SM-guld med Skellefteå och kontraktet med Nashville är ett tvåvägskontrakt och där spelar redan svenskarna Mattias Ekholm, Filip Forsberg, Calle Järnkrok och Viktor Stålberg. Arvidssons lagkamrat i Skellefteå, Johan Alm, har också skrivit på för klubben.

Spelarna som har lämnat Skellefteå

Bud Holloway, Bern

Jimmie Ericsson, SKA St. Petersburg

Joakim Lindström, St Louis

Oscar Möller, AK Bars Kazan

Melker Karlsson, San Jose

Pierre-Edouard Bellemare, Philadelphia

Viktor Arvidsson, Nashville

Johan Alm, Nashville

Jonas Frögren, Leksand

Stefan Warg, Malmö

Stefan Steen, Växjö

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet