Viktor Arvidsson jublar. Foto: TT Nyhetsbyrån

Arvidsson matchvinnare mot Carolina

Uppdaterad
Publicerad

Nashville-forwarden Viktor Arvidsson blev matchvinnare när han satte sitt första NHL-mål mot Carolina på hemmaplan, assisterad av Calle Järnkrok, och kammade hem en 2-1-seger.

I går var det Oscar Lindberg som gjorde sitt första mål, i natt var det en annan före detta Skellefteåspelare som gjorde sitt. Viktor Arvidsson, som förra säsongen spelade sex matcher för Nashville, och 17 minuter in i första perioden säkrade han en 2-0-ledning med sitt första mål.                      

– Det känns bra att göra mål, men det är alltid kul, det känns lite extra då det var mitt första. Men vi fick en vinst och det är det som räknas, säger Arvidsson till klubbens hemsida

NHL 2015-2016

Och han får beröm av coachen Peter Laviolette.

– Du jobbar hela ditt liv för att komma till NHL och så lyckas han gör ett viktigt mål. Det är något han kommer att komma ihåg för resten av livet. Det här är en kille som jobbar stenhårt, han jobbade hårt förra året, kom hit och lärde sig spelet och när han får sin första chans i matchen så lyckas han fixa ett viktigt mål för oss.

Janmark nätade

Det var en annan svensk som också debutmålade, Mattias Janmark hittade rätt i sin första match i NHL med Dallas. 22-åringen som kom in sent i truppen men gjorde en succéartad NHL-debut.

– Det var inte så nervöst som jag trodde att det skulle vara, säger Janmark till nhl.com.

–Det har gått väldigt fort, försäsongsmatcherna har varit som riktiga matcher, så jag har lärt mig mycket från dem.

Redan i första bytet höll han sig framme och i en tre mot tre kontring och blev framspelad av Ales Hemsky mitt i slottet. Där var han säkerheten själv.

– Jag hade inte varit inne mer än 20 sekunder och det var första touchen på pucken åtminstone i anfallszonen, säget Janmark till Sportbladet.

– Att det skulle bli mål på det viset, direkt, hade jag inte kunnat ana. Men det var förstås fantastiskt kul och jäkligt skönt. Nerverna släppte lite där. Men allt som händer just nu är nästan lite svårt att ta in. Man fattar inte riktigt hur stort det är. Det kommer nog att ta ett tag innan det sjunker in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2015-2016

Mer i ämnet