Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Auston Matthews firar ett av sina två mål med Tyler Bertuzzi. Foto: Nathan Denette. Foto: Nathan Denette

Auston Matthews gjorde mål nummer 67 och 68 – Jesper Bratt fick sista ordet

Uppdaterad
Publicerad

Auston Matthews gjorde säsongens 67:e och 68:e mål när hans Toronto förlorade mot New Jersey med 5-6.

Det blev Jesper Bratt som fick sista ordet med att göra 4-5 i mitten av den tredje perioden. Med 1.14 kvar av matchen gjorde Bratt 5-6 och blev matchvinnare.

Svensken tog sig fram på högerkanten från egen zon och vek in mot Torontomålet och satte pucken i det bortre krysset och förstörde feststämningen i Toronto.

– Vi visade verkligen hur stark laginsats vi kan prestera och komma tillbaka i dessa riktigt hårda, känslomässiga matcher, säger Bratt till NHL.

”Är anmärkningsvärt”

Matthews är ett mål från att nå Mario Lemieux notering på 69 mål säsongen 1995-96, som är det bästa någon spelare presterat sedan dess.

– Det är tre matcher kvar och det är viktigt att fokusera på de små detaljerna, säger Matthews som gjorde mål för sjunde matchen i rad – poäng i 13 matcher i rad.

John Tavares är imponerad av sin lagkamrat.

– Det är anmärkningsvärt vad han gör. Vi ser något riktigt speciellt och det är bara att uppskatta att vi har en sådan spelare som gör det varje kväll, säger Tavares.

NHL

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

5 - 6

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

2-3, 2-1, 1-2
Scotiabank Arena, Toronto
Publik: 18618

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.