Bødker tror på lång finalserie

Någon större besvikelse var det inte tal om. Kort efter förlusten i Air Canada Centre var spelarna redan inställda på finalseriens andra möte – och då ska de inte göra om samma misstag.

Framför allt handlar det om att inte tappa pucken på fel ställe.

World Cup i ishockey

-De har ju stjärnspelare rakt igenom hela laget och när de får sådana lägen sätter de dit pucken. Vi hade också bra lägen men vi träffade inte målet. Det var skillnaden i den här matchen, sade Mikkel Bødker, som ersatte fotskadade Marian Gaborik och spelade sin första match i World Cup.

”Fortsätta spela”

Bortsett från Europalagets slarv vid Brad Marchands 1–0, efter 2.33 av första perioden, och Steven Stamkos 2–0, 13.20, tycker Bødker att känslan är bra inför fortsättningen av finalserien.

-Vi var med i hela matchen. Vi ska fortsätta spela vårt spel och förhoppningsvis så kan puckarna studsa vår väg, sade han.

-Vi ska se till att ta det här till tre matcher.

”Kontrollerade matchen”

Lagkaptenen Anze Kopitar var inne på samma linje.

-Deras två första mål var misstag från vår sida och det är något som vi inte kan bjuda på i nästa match, sade han.

-Det fanns perioder då vi kontrollerade matchen. Det visar att vi kan spela på samma nivå som dem, och det är så klart något som vi måste ta med oss.

Enligt Kopitar handlar det nu bara om att se framåt – och rätta till misstagen.

-Det är så klart ingen som mår bra efter en sådan här match, men vi får ta upp det som gick fel och sedan se till att göra det bättre, sade han.

Natten till fredagen ställs Europalaget och Kanada mot varandra igen. Finalserien spelas i bäst av tre matcher.