”Bäckis” och ”Ovie” trivs ihop

Nicklas Bäckström och Alexander Ovetjkin är en beryktad NHL-duo. Och kanske fungerar samarbetet bättre än på mycket länge; duon är i topp i poängligan. ”Bäckis” passade fram till två mål från ”Ovie” i Washingtons 5–3-seger mot Columbus.

Redan fyra minuter in i matchen gjorde Alexander Ovetjkin 1–0. Pass från Nicklas Bäckström.

Tre minuter in i period tre fixade Ovetjkin matchavgörande 4–2. Givetvis på pass från Bäckström.

NHL 2014-2015

Duon har nu gjort 67 poäng var. Det gör dem till ligans två främsta poängplockare. Ryssen är poängetta tack vare att han gjort fler mål, 43 mot Bäckströms 18.

– Jag försöker inte tänka på det där, men det är såklart bra för laget att vi har två som producerar mycket poäng. Vi får spela mycket och meningen är att vi ska producera, säger Nicklas Bäckström till aftonbladet.se.

NHL:s poängliga