Mikael Backlund blev utvald till matchens lirare i segern mot Minnesota Foto: TT

Backlund bakom Calgaryseger

Ett mål och utvald till matchens bästa spelare. Mikael Backlund hade en minst sagt bra match i Calgarys seger mot Minnesota.

Backlunds mål kom i första perioden och betydde 2-1 till Calgary. Den förre Västerås-spelaren spelades fram av kedjekamraten Matthew Tkachuk och backen Mark Giordano. Målet var hans fjärde för säsongen och därmed har har gjort elva poäng på 27 spelade matcher.

Minnesota kunde visserligen kvittera i tredje perioden och få fram både en förlängning och en straffläggning. Men väl i straffläggningen drog Calgary längsta strået genom talangen Sean Monahan.

Seger var Calgarys andra raka och betyder att laget nu klättrar upp på en wild card-plats i den västra divisionen.

***

I nattens andra match fick Montreal och Carey Price se sig slagna av San Jose. Därmed fick supermålvaten för första gången där här säsongen se sig slagen två matcher i rad.

Stora matchvinnare för San Jose var målvaten Martin Jones, som motade 29 av 30 skott, samt backen Brent Burns som gjorde avgörande 2-0 med sitt tionde mål för säsongen.

Svenskbekantingen och förre Frölundaiten Artturi Lehkonen kunde med sitt tredje mål för säsongen göra Montreals tröstmål. Finnen har därmed gjort fyra poäng på totalt 15 matcher.