Bäckström: ”Viktig vinst”

Uppdaterad
Publicerad

Washington nollade New Jersey. Och i 4–0-segern blev Nicklas Bäckström tvåmålsskytt.

”Viktig vinst”, säger den svenske centern till SVT Sport.

På bortais mot New Jersey utökade Capitals-svensken Nicklas Bäckström till 2–0 i den andra perioden. Och det var även han som stängde matchen när han satte 4–0-målet i öppen kasse.

– Alltid bra att vinna på bortaplan, speciellt mot New Jersey som är i samma division som oss. Jag hoppas att vi kan fortsätta nu, säger Bäckström till SVT Sport.

NHL 2014-2015

Före JVM börjar spelar Washington två matcher till. Men hans svenske lagkamrat André Burakowsky som var uttagen blev stoppad av klubben och får inte spela i junior-VM under mellandagarna.

– Ska jag vara helt ärlig så är det som det är. Jag tror inte han är så besviken över det. Han kan inte styra någonting själv, utan det är Washington som gör det. Vi får se vad som händer, det är inte riktigt klart än. Hoppas att Washington gör det bästa för honom, säger Bäckström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet