Foto: TT Nyhetsbyrån

Nicklas Bäckström: ”Ångrar att jag tog tabletten”

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått nio månader sedan Nicklas Bäckström missade OS-finalen efter att ha testat positivt i ett dopningsprov. För TV3 berättar han nu om skandalen som skakade Tre Kronor.

– Jag ångrar att jag tog tabletten, säger han.

Beskedet slog ner som en bomb, bara 20 innan nedsläpp i OS-finalen mellan Sverige och Kanada: Nicklas Bäckström hade fastnat i en dopningskontroll och missade matchen.

Nu, nio månader senare, berättar Washingtonstjärnan om hur han ser på skandalen.

OS i Sotji ishockey herrar

– Det är jag som får ta på mig det här. Det var jag som stoppade i mig tabletten, i stort sett är det mitt fel, säger Bäckström till TV3.

Det var allergimedicin som gjorde att Bäckström testade positivt i dopningskontrollen. Han hade överskridit gränserna för pseudoefedin och IOK beslutade senare att avstängningen skulle gälla i en match, det vill säga OS-finalen.

– Jag ångrar att jag tog tabletten. Vissa tycker kanske att jag är en fuskare, men jag ser mig inte så, säger Nicklas Bäckström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji ishockey herrar

Mer i ämnet