Bäckström kan straffas av IIHF

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Bäckström friades av IOK efter att han testats positivt för sin allergimedicin under OS i Sotji i vintras. Men svensken kan straffas av Internationella ishockeyförbundet.

”Det ser ut som att ett beslut kommer tas senare i veckan. Vi kommer att publicera det på vår hemsida så fort det är annonserat”, skriver en talesperson från IIHF i ett mejt till viasatsport.se.

Möjliga straff för Bäckström kan vara en avstängning från spel i landslaget eller en officiell varning. Han kan inte få några böter.

Det var bara några timmar kvar till OS-finalen i hockey mot Kanada när beskedet kom att Nicklas Bäckström inte skulle finnas med på isen. Anledningen var att han hade för höga halter av det förbjudna ämnet pseudoefedrin i blodet. Något han fått av sin allergimedicin.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Sotji ishockey herrar

Mer i ämnet