Washingtons Alexander Ovetjkin och Nicklas Bäckström firar ”Bäckis” mål. Foto: Matt Slocum/AP/TT

”Bäckis” hetast i hela NHL

Uppdaterad
Publicerad

Både Oscar Klefbom och Nicklas Bäckström fortsätter att leverera i NHL-ishockeyn. ”Bäckis” är dessutom hetast i hela NHL med sina 32 poäng efter årsskiftet. ”Jag vill skjuta mer och skapa fler chanser”, säger Bäckström till Washington Post.

Bäckström gjorde säsongens 18:e mål och en assist när hans Washington vann borta mot Philadelphia med 4–1. Jevgenij Kuznetsov var tvåmålsskytt. Det var en viktig seger för Washington som förlorat de två senaste matcherna.

– De senaste matcherna har jag inte skjutit så mycket, och det är något jag vill försöka göra. Skjuta mer och skapa fler chanser, säger svensken, till Washington Post.

Bäckström har nu gjort 32 poäng (nio mål, 23 assist) på 22 matcher sedan årsskiftet. En nivå ingen annan spelare når upp till i NHL. Totalt ligger han fyra i poängligan med totalt 63 poäng. Edmontons Connor David toppar listan med 68.

Klefbom målskytt

Edmonton slog Florida med 4–3 på bortais, med ett mål av Klefbom. Edmonton har nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.