Bäckström ny målskytt i krossen i natt

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Bäckström, 27, låg bakom ett mål och en assist när Washington nollade Los Angeles i natt. Matchen slutade till sist 4-0 till Capitals, och Bäckström är nu fjärde bäst i hela NHL:s poängliga.

Nicklas Bäckström stod för en ny fullträff i Capitals 4-0-kross mot Los Angeles Kings i natt. Dels dunkade han in 3-0-målet efter assist av Marcus Johansson och Alexander Ovetjkin, men han spelade även fram till ett av Troy Brouwers båda mål.

– Det är positivt i hela laget, vi har ett grundspel att luta oss mot på ett annat sätt än tidigare, och jag skulle ljuga om jag påstod något annat än att det känns bra för egen del också, säger han till Aftonbladet.

NHL 2014-2015

Ny fyra i poängligan

Med sina 16 mål och 38 assist är han nu uppe på 54 poäng – vilket gör honom till fjärde bäst i poängligan. Bara Jakub Voracek, Tyler Seguin och Patrick Kane ligger före.

– Jaså, är det så? Ja, som jag konstaterat många gånger förr är det roligt att vara med och bidra och peta in en puck nån gång då och då också, säger Bäckström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet