Nicklas Bäckström gjorde mål med fem sekunder kvar. Foto: TT

Bäckström räddade poäng för Capitals

Washington Capitals låg etta, 15 poäng före New York Rangers, inför NHL-mötet i New York. Men det var först efter att Nicklas Bäckström fixade förlängning med fem sekunder kvar och Alex Ovetjkin med sitt 499:e NHL-mål avgjort matchen som det blev en 4-3-seger för Capitals.

Henrik Lundqvist hade inte turen på sin sida. Rangers-kompisen Dan Girardi spelade från en position bakom Lundqvists mål av misstag fram till Alex Ovetjkins 0–1-mål.

På 0-2-målet kom Justin Williams fri, Lundqvist täckte men pucken tog i ena stolpen, studsade ut men gled via liggande Lundqvist benskydd tillbaka in i målet.

Och så Bäckströms mål med sekunder kvar som tog segern från Rangers.

Oscar Lindberg, skott, och Viktor Stålberg, styrning, gjorde varsitt mål i sista perioden när Rangers gick från 0–2 till 3–2 på drygt sju minuter.

I kvällens andra match slog Philadelphia New York Islanders med 4–0.