Bäckström riskerar missa fler matcher

Uppdaterad
Publicerad

Höftoperationen blev lyckad och smärtan försvann. Men rehabiliteringen tar tid och Nicklas Bäckström missar sannolikt både premiären och flera veckor av säsongsinledningen i NHL med sitt Washington.

– Jag måste ha tålamod. Jag vill inte starta för tidigt och riskera att skada den igen, säger hockeystjärnan till CSN Mid-Atlantic.

Coachen Barry Trotz säger att Bäckström inte väntas spela någon av lagets sju försäsongsmatcher och behöver runt två veckor för att komma i matchform efter att han fått klartecken till att gå för fullt på träningen. Därför riskerar svensken att missa ett flertal matcher i början av säsongen. Washington inleder mot New Jersey den 10 oktober.

27-åringen har spelat alla 212 grundspelsmatcher de senaste tre åren för Washington. Men halva förra säsongen spelade han med smärtor i höften och därför blev det operation efter säsongen.

– Det är riktigt tråkigt med rehabträning. Men jag är glad att jag opererades, jag har inga smärtor längre, säger Bäckström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.