Nicklas Bäckström jublar efter sitt 2-1-mål. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Bäckström satte segermålet

Nicklas Bäckström gjorde sitt elfte mål för säsongen när Washington vann hemma mot Ottawa med 2-1. I slutet av andra perioden prickade ”Bäckis” in det mål som skulle bli matchens sista.

Washington hade ett numerärt överläge. Bäckström hade pucken och avlossade plötsligt ett kvickt och välriktat handledsskott som gick in i krysset bakom Ottawas skymde målvakt Craig Anderson.

– Jag såg inte så mycket som hände, så jag tänkte att jag lika gärna kunde skjuta pucken själv, säger Bäckström till Washington Post.

NHL 2014-2015

Bäckström, som har gjort sex mål på de fem senaste matcherna, utsågs till matchens näst bästa spelare. Bäst var målvakten Braden Holtby som motade 38 av 39 puckar. Detta var Washingtons första seger mot Ottawa på tre år.

Vancouver körde över Arizona

Vancouver tog en storseger hemma mot ett blekt Arizona. Det blev 7-1 efter två poäng var av bröderna Sedin.

Bröderna fick var sin assistpoäng på Kevin Bieksas 2-0-mål. I slutet av första perioden tryckte Daniel in 3-0 på en målvaktsretur. Henrik fick en assistpoäng när Alex Burrows slog in 5-0-pucken i mitten av andra perioden.

Första NHL-målet för Wennberg och Karlsson

Columbus förlorade hemma mot Nashville med 5-1, men hemmalagets Alexander Wennberg var inte helt missnöjd. Han gjorde nämligen karriärens första NHL-mål. Även Melker Karlsson noterades för sin första fullträff i NHL i natt. Han gjorde ett av målen för San Jose, som föll borta mot Anaheim med 3-2 efter sudden.