Bäckströms hattrick sänkte Tampa

Nicklas Bäckström var effektiv värre i Washingtons 4-3-seger mot Tampa Bay i NHL-ishockeyn natten till söndag. Svensken gjorde tre mål på fyra skott.

– En härlig känsla. Det är inte ofta jag gör tre mål i en match, sade svensken till Nhl.com.

Inför matchen mot Tampa hade den 27-årige centern, främst känd för sina exakta framspelningar, mäktat med blott fem mål på 28 matcher.

I andra perioden fick han utdelning två gånger om. Efter 10.33 sköt han 1-0 med ett snärtigt backhandskott. Och en dryg minut före periodens slut petade han in 2-0 sedan Tampa Bays målvakt Ben Bishop inte fått kontroll på pucken.

NHL 2014-2015

Bäckströms tredje mål kom 2.17 in i tredje perioden och betydde 3-0. Bäckström blev framspelad av kedjekompisen Alexander Ovetjkin, höll på att tappa pucken, men tog den tillbaka och sköt snabbt i mål.

– Han (Bäckström) är en fantastisk spelare. Han har ett tålamod med pucken som ingen annan. Jag kan inte se någon annan som gör det så bra som han, sade Washingtonbacken Nate Schmidt.

Henrik Lundquist gjorde 29 räddningar när hans NY Rangers vann med 5-1 borta mot Vancouver – och Jesper Fast spelade fram till Ryan McDonaghs 1-0 tidigt i första perioden, ett mål som var lagkaptenens första för säsongen. Norrmannen Mats Zuccarello blev tvåmålsskytt.