Bäckströms pass ledde till seger

Nicklas Bäckström gjorde två assist när Washington Capitals besegrade New York Islanders med 3–2 i NHL-ishockeyn.

Bäckström passade med knappt tre minuter kvar av matchen in till Alexander Ovetjkin som med ett stenhårt slagskott avgjorde matchen.

Bäckström och Ovetjkin hade ett två mot ett-läge även under första perioden, när Islanders ledde med 1–0, men Bäckström höll huvudet kallt, stannade och passade i stället bakåt där T J Oshie kom med fart och slog in 1–1.

Däremellan hade den Malmö Redhawks-skolade André Burakovsky stått rätt placerad när pucken hamnade bakom Islanders-målvakten Jaroslav Halek och kunde peta in den i målet.

Burakovskys nionde mål

20-årige Burakovsky har gjort tolv poäng i de senaste 13 matcherna sedan han befordrats till Washingtons andrakedja, skriver nhl.com. Målet var det nionde den här säsongen.

– När vi har självförtroendet, så flyter allting. Jag bara följer med. När du har det tufft så tänker du efter mer, säger han till nhl.com och fortsätter:

– När du är självsäker så är det enklare att göra saker rätt. Jag tror att det är en anledning till att det går så bra för mig just nu.

Klingberg målskytt

I Denver gjorde John Klingberg mål för sitt Dallas Stars mot Colorado Avalanche.

Det hann bara gå 35 sekunder av förlängningsperioden när Frölundasonen bröt en passning i defensiv zon, åkte upp och på egen hand avgjorde matchen med sitt åttonde mål för säsongen.

Segern innebar att Dallas bröt sin förlustsvit efter åtta matcher utan seger.