Bekräftat: Mikael Samuelsson slutar

Uppdaterad
Publicerad

Mikael Samuelsson bekräftar att han slutar med hockeyn. 38-åringen, som vunnit på OS och VM, avslutade karriären med en säsong i Djurgården.

”Tränar man för att överleva i stället för att bli bättre och då är det tufft att hålla i”, säger han till difhockey.se.

Inför årets SHL-säsong flyttade Mikael Samuelsson hem från NHL och Detroit till Djurgården.

Året med Stockholmslaget har varit fullt av skadeproblem och under torsdagen meddelade den 38-årige forwarden att han lägger av med hockeyn.

SHL

– Jag kände under säsongen att det lutade mer åt det. Mina skador kom mer och mer och min träning i slutet var i stort sett bara rehabträning. Då tränar man för att överleva i stället för att bli bättre och då är det tufft att hålla i, säger Samuelsson till difhockey.se.

Sammanlagt blev det 699 NHL-matcher för Mikael Samuelsson. Han representerade San Jose, New York Ranges, Pittsburgh, Florida, Detroit och Vancouver. I SHL spelade han för Södertälje, Frölunda, Brynäs och Djurågrden.

På meritlistan finns bland annat både ett VM- och ett OS-guld med Tre Kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet