Foto: TT Nyhetsbyrå

Bekräftat: Skellefteås ledarduo till Schweiz

Uppdaterad
Publicerad

Det har spekulerats i att Skellefteås ledarduo Lasse Johansson och Hans Wallson skulle vara på väg bort från Skellefteå. Nu bekräftar det schweiziska laget ZSC Lions att de är klara för klubben. ”Vi är glada att kunna tillkännage våra nya tränare”, skriver Lions på sin hemsida.

Det blev inget nytt SM-guld för Skellefteå i år efter att man förlorat den ädla valören till Frölunda. Nu står det också klart att lagets tränare Hans Wallson och sportchefen Lars Johansson lämnar Skellefteå och går till Zürich Lions.

Enligt den schweiziska klubbens hemsida kommer duon att ha delat ledarskap där Hans Wallson kommer att vara huvudtränare.

”Skellefteå AIK tackar dem båda för en fantastisk tid i föreningen och önskar dem lycka till!”, skriver SHL-klubben SAIK på sin hemsida.

Wallson har varit tränare i SAIK sedan 2009. 2013 blev han tränare för A-laget och efter det har det blivit två SM-guld.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.