Jens Bergenström är glödhet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Bergenström glödhet i Gävledaladerby

Uppdaterad
Publicerad

Leksand vann det stekheta Gävledaladerbyt mot Brynäs på hemmais (3–2). Lagets trotjänare Jens Bergenström gjorde två mål och har på de fem senaste matcherna gjort sex. – Det har rullat på mot slutet och jag känner att jag har bättre självförtroende i avsluten. Sedan spelar jag med bra spelare, så det är ganska enkelt, säger Bergenström till C More.

Efter en mållös förstaperiod som var jämn i skottstatistiken men som dominerades av Leksand gick hemmalaget upp till en 3–0-ledning i mittperioden.

Dalkarlarna var först på alla puckar och spelade med stort självförtroende.

SHL

Jens Bergenströms 2–0 och 3–0 såg ut att vara matchavgörande men Brynäs jobbade sig in i matchen i tredje, mycket tack vare en tidig reduceringspuck av Pathrik Westerholm.

I slutskedet tog Brynäs ut målvakten och spelade sex mot fyra. Leksands forward Johan Ryno, som var en av matchens bästa spelare med två assist, fick då ett friläge från egen zon, men han snubblade och fick inte iväg något skott.

Trots detta höll laget undan.

”... det irriterar mig”

– Jag får skylla på materialaren, säger Johan Ryno till C More och skrattar.  

– Det viktigaste är att vi vann.

Brynäs tränare Tommy Jonsson var missnöjd:

– Jag är oerhört besviken. Vi har en för låg nivå och är inte konsekventa av någon jävla anledning, och det irriterar mig fruktansvärt mycket.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet