Besvikelsen stor i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteå var så nära att få till en sjunde och direkt avgörande match, men efter två raka SM-guld så fick man ge sig.

Inför säsongen hade Skellefteå tappat 18 spelare från guldlaget 2013-2014.

–Besvikelsen är enorm vi har kämpat stenhårt hela finalserien... Växjö har varit bra, jag ska inte ta ifrån Växjö någonting, det lag som vinner är bäst. Det är jättesvårt att analysera, vi sliter stenhårt och Mackan spelar bra där bak, säger lagkapten Erik Forssell till SVT Sport.

SHL

Janne Pesonen Skellefteås skyttekung under grundserien var sig inte riktigt lik i finalserien och förklaringen fick vi efter slutsignalen.

– Pesonen har i princip spelat med två brutna tummar, han bröt ena och knäckte den andra. Han har inte mått bra, men han har krigat något enormt. Med den smärta han har spelat...han är en hjälte, säger tränare Hans Wallson till SVT Sport.

– Det känns förjävligt, det känns brutalt, jag unnar killarna och fansen guldet.  Vi hade ett brutalt tufft ingångsvärde inför säsongen men vi gav oss fan på att visa upp organisationen och verksamgete och det tycker jag vi gjorde, säger Wallson och lovar att komma tillbaka:

– Om jag inte trillar på något berg i Kebnekaise i sommar så kommer jag tillbaks.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet