Skellefteå tog elfte raka segern

Skellefteå är i storform. På fredagskvällen tog tabelltvåan sin elfte raka seger i SHL när laget bortaslog Brynäs (3–2).

Skellefteå verkar ostoppbart för tillfället.

Mot Brynäs tog laget sin elfte raka seger i SHL och nionde i följd mot Gävlelaget i seriespel – och 13:e med slutspel inräknat.

Inte nog med det. Laget har också tagit poäng i 16 raka matcher.

En sanslös siffra.

Brynäs visade dock tidigt att man ville sätta punkt för supersviterna.

Men det var allt för ofta okoncentrerat i avsluten. Trots 9–3 i skott i första perioden var det i stället Skellefteå och Axel Holmström som gav gästerna ledningen i mittakten.

Dramatiskt slut

Brynäs nötte på men fick inte hål på Erik Hanses i Skellefteås mål.

En sen utvisning på Marc Zanetti i mittakten bäddade sedan för Tim Heed som styrde in 2–0 i inledningen av tredje.

Sedan blev det dramatiskt. Brynäs tog ut målvakten med åtta minuter kvar och reducerade i spel fem mot fyra och strax därefter hade laget chansen i sex mot tre men då satte Niclas Burström 1–3.

Men närmare än 2–3 efter Lukas Kilströms reducering kom inte Brynäs.

– Det hände mycket i den sista perioden. Men det är kul med tighta matcher, sa Niclas Burström till C More efter matchen.

Brynäs är fyra i tabellen och Skellefteå skuggar serieledande Frölunda.