Henrik Lundqvist nollade Pittsburgh och Sidney Crosby. Foto: Bildbyrån

Lundqvist kung i Pittsburgh

Uppdaterad
Publicerad

Kungamötet Lundqvist-Crosby slutade med en blågul överkörning.

Henrik Lundqvist höll nollan när hans New York Rangers slog Pittsburgh med 3-0 på bortaplan.

New York Rangers spelade på bortais mot ett Pittsburgh som har NHL:s störste stjärna Sidney Crosby, som dessutom har varit i högform på sistone.

Det slutade med att Henrik Lundqvist stoppade samtliga 34 skott från Pittsburgh och höll nollan för tredje gången den här säsongen, och för 58:e gången i karriären.

– Att hålla nollan är inte enkelt för mig längre, och grabbarna spelade bra framför mig så det var kul att kämpa tillsammans. Det var en riktigt skön seger, säger Henrik Lundqvist på New York Rangers hemsida.

Fyra segrar i rad

New York Rangers har vunnit fyra matcher på raken och slog ett Pittsburgh som hade vunnit sex av sina senaste sju matcher. Superstjärnan Sidney Crosby lyckades inte ens avlossa ett skott på mål under de två första perioderna, när han hade chansen att sätta personligt rekord med mål i åtta matcher i rad. Pittsburgh stannade också på sex hemmasegrar på raken.

– Man måste spela smart mot dem eftersom de är så snabba. Idag lyckades vi och det är härligt, säger Lundqvist, vars svenske lagkamrat Jesper Fast fastställde slutresultatet 3-0 i slutet av matchen.

Detroit vann med 3-1 mot Ottawa, efter ett mål av den svenske stjärnan Henrik Zetterberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.