Boustedt och Boork. Foto: TT Nyhetsbyrån

Boork tar över Damkronorna

Uppdaterad
Publicerad

Leif Boork var med och gjorde succé under OS, då han var assisterande förbundskapten för Damkronorna.

Djurgårdens damhockeylag skriver nu på Twitter att det är klart att han stannar i Damkronorna.

”Klart att Leif Boork kommer att köra Damkronorna kommande säsong. Vi hoppas att vi kommer ha flera spelare med i truppen kommande hemma-VM”, skriver man på Twitter.

”Bra att det kommer något nytt”

När SVT Sport får tag i den före detta landslagsspelaren Danijela Rundqvist  bekräftar hon nyheten:

– Det är bra att det kommer något nytt. Nu återstår bara att se vem han får med sig (på ledarsidan), säger Rundqvist som numer är rekryteringsansvarig för Djurgården hockey.

För en dryg vecka sedan hoppade Niclas Högberg av jobbet efter fyra år på posten, där han avslutade sejouren med att ta Damkronorna till en överraskande bronsmatch i Sotji-OS och slutade fyra.

Boork själv vill varken bekräfta eller dementera det som skrivs på Twitter.

”Trevligt att de skriver det”

– Det är ju trevligt att de skriver det, säger han och skrattar.

– Men jag vill inte kommentera något. Jag vet att svenska ishockeyförbundet har en presskonferens den 3 maj och då kommer jag och andra att kommentera alla saker, säger han till SVT Sport.

Men är du intresserad av jobbet?

– Det vill jag inte kommentera. Men jag trivdes väldigt bra i den positionen jag jobbade i under OS. Vi hade flera bra veckor och jag har haft flera uppföljningsmöten med både SOK och förbundet efteråt. Så mycket kan jag säga.

”Då kommer vi att kommentera”

Tommy Boustedt, landslagschef på svenska ishockeyförbundet, säger ungefär samma sak.

– De utser väl ingen förbundskapten?

– Fortfarande gäller det som vi har sagt tidigare: Vi har en presskonferens den 3 maj och då kommer vi att kommentera hur det blir med Damkronorna, och där ingår förbundskaptensjobbet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.