Henrik Lundqvist i en match mot Florida tidigare under säsongen. Foto: Bildbyrån

Lundqvist kritiseras för filmning

Loui Eriksson och Boston tog på fredagskvällen femte raka segern när man besegrade Henrik Lundqvist och hans New York Rangers med 4-3. Återigen var den svenske målvakststjärnan i centrum – den här gången på grund av skådespelartalang.

– Jag vet att han har filmuppdrag vid sidan om, men vi behöver inte se det på isen också, säger Bostons tränare Claude Julien under en presskonferens.

Det var knappa åtta minuter in i den tredje perioden som Henrik Lundqvist blev liggande på rygg efter att Brad Marchand kört över svensken och gett honom en knätackling mot huvudet.

– Det såg ut som att han hade träffats av ett cementblock. Det är frustrerande att domarna aldrig blåser för målvkatsfilmningar, säger Marchand till lokal media enligt Sportbladet.

Dessförinnan var Marchand inblandad i Bostons ledningmål. Kanadensaren lyfte upp Lundqvists målvaktsklubba just innan Patrice Bergeron satte 1-0.

Assist av Loui Eriksson

Oscar Lindberg kvitterade tidigt i den andra perioden när han rundade en Bostonback och skickade in 1-1, svenskens åttonde mål för säsongen.

Rangers hade ledningen två gånger om, men båda gångerna kom Boston tillbaka. Loui Eriksson assisterade snyggt med en passning bakom ryggen till Ryan Spooner som satte 3-3 i den tredje perioden.

Kort därefter kom också avgörandet för hemmalaget. David Krejcis skott tog på en Rangersspelare och ställde Lundqvist i målet.

Den svenske målvakten räddade 30 av 34 skott, trots det åkte Rangers på andra raka förlusten.

– Av någon anledning har vi de senaste matcherna förlorat strukturen i egen zon när vi hamnat under press, särskilt sista fem minuterna, säger Henrik Lundqvist.