Boston, som här firar David Pastrnaks 2-1-mål, har mycket att glädjas åt den här säsongen. Foto: TT

Boston tog 61:a segern – nära mäktigt rekord

Uppdaterad
Publicerad

David Pastrnak gjorde 2-1 i sudden mot Toronto och såg till att Boston tog 61:a segern för säsongen. Därmed är man bara en seger från att tangera NHL-rekordet på 62.

Boston har satt rekord på rekord den här säsongen och med 61 segrar och fyra matcher kvar av grundserien ser det ljust ut att först tangera och sedan bli ensam rekordhållare. Detroit nådde 62 segrar 1995-96 och Tampa Bay gjorde det 2018-19.

– Det var en speciell seger. Publiken var med oss hela tiden och vi visste om betydelsen av matchen och skickade i väg ett budskap. Vi vet att vi är ett slutspelslag och vi kan se dem längre fram på vägen så det var en speciell vinst för oss, säger målvakten Jeremy Swayman, som fick stå istället för Linus Ullmark, till NHL.

Jagar NHL:s totala poängrekord

Dessutom jagar Boston det totala poängrekordet för en säsong i grundserien. Man har 127 poäng. Montreal har rekordet med 132 poäng från säsongen 1976-77.

Pastrnak gjorde sitt 57:e mål för säsongen och fick frågor om milstolpen 60 av den statistikinriktade pressen.

– Jag tänker inte på det utan njuter av att spela och har roligt där ute, säger Pastrnak.

Inga 100 poäng

I San Joses match mot Colorado hade den svenske backstjärnan Erik Karlsson – som redan är förste back sedan Sergej Zubov 1993–94 att göra 74 assist under en NHL-säsong – chansen sälla sig till den lilla skara av NHL-backar som uppnått 100 poäng under en säsong. Med ett mål och en assist i 6–2 förlusten fick han dock nöja sig med att stanna på 98 poäng.

Även Elias Pettersson i Vancouver hade chansen att nå samma milstolpe under nattens match mot Chicago, men stannade likt Karlsson efter en assist i 3–0 segern på 98 poäng. Men de har flera matcher på sig att spräcka 100-poängen.

NHL:s nyaste lag Seattle säkrar lagets första slutspelsplats någonsin efter vinst mot Arizona med 4–2.

KLIPP: Elias Pettersson målskytt – se svenskens skickliga avslut (5 april 2023)

NHL

Boston Bruins logo

Boston Bruins

2 - 1

Toronto Maple Leafs logo

Toronto Maple Leafs

0-0, 0-1, 1-0, 1-0
TD Garden, Boston, MA
Publik: 17850

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.