Bottentippade Modo krossade Färjestad på bortaplan

Uppdaterad
Publicerad

Bottentippat inför säsongen.

Två raka förluster i säsongsinledningen.

Ändå krossade de Färjestad på bortaplan.

Färjestad var i SM-final i våras. Modo är ett av seriens mest bottentippade lag. Ändå var det Modo som enkelt vann när lagen möttes i Karlstad i kväll.

Gästerna från Örnsköldsvik vann med hela 6-2 efter en riktig islossning i den andra perioden. Där gick de från 1–1 till 4–1 inom loppet av drygt sju minuter, genom tre raka mål i powerplay. Efter dessa mål fick den debuterande FBK-målvakten Justin Pogge lämna målet.

SHL

Första poängen

Men Fredrik Pettersson-Wentzel i buren istället hjälpte inte. Modo vann till slut alltså med 6–2 och kunde därmed inkassera säsongens tre första poäng.

– En viktig seger, en mycket viktig seger. Vi är bättre än vad många tror, säger Modos tränare Anders Forsberg till SVT Sport, och berättar att han glädjs extra mycket över två saker:

– Att vi gjorde tre mål i numerärt överläge, och att vi är stabila över tre perioder.

Missnöjd FBK-tränare

Färjestads tränare Tommy Samuelsson var desto mindre nöjd.

– Vår prestation är alldeles för långt ifrån den normala för att vi ska kunna vara med och ta tre poäng i den här matchen, sade han till C More efter matchen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet