Örebro lyckades inte skrämma iväg Gävlespöket

Örebro får fortsätta att drömma om en seger i Gavlerinken. Laget som aldrig vunnit mot Brynäs i Gävle hade en ledning med 2-0 i mittperioden, men i förlängningen visade Brynäs varför man ligger i toppen av tabellen.

Gästerna fick en drömstart. Första målet genom Tom Wandell, som petade upp returen över Felix Sandström i Brynäsmålet. Bara drygt en minut senare kom 2-0 för Örebro. JVM-målvakten Sandström släppte in ännu en puck sedan Greg Squires fick iväg ett konstigt skott från några meter.

Kvitterat i Gavlerinken

Men sen bjöd hemmalaget på en riktig delikatess, när Kevin Clark pricksköt in reduceringen bakom Julius Hudacheck. Nionde målet för säsongen för kanadensaren. Strax före paus kvitterade Brynäs.  Pontus Westerholm satte 2-2 på en retur i numerärt överläge.

Jämn tredje period

Slutperioden blev en rysare. Örebro tog åter kommandot. Pucken via en Örebrospelare och in bakom Sandström i Brynäskassen. Men med bara drygt fyra minuter kvar visade lagkapten Jacob Blomqvist vägen med kvitteringen till 3-3 .

Ryan Gunderson matchhjälte

Matchen till förlänging, som inte blev långvarig. 58 sekunder in avgjorde Ryan Gunderson, och fixade extrapoängen till Brynäs. Örebro får fortsatt vänta på första segern i Gavlerinken.

– Vi behöver skärpa till oss, vi måste vara bättre för att ta tre poäng. Det är bara att slicka såren, och på´t igen på torsdag. Vi har inte tid att grina, säger Örebrotränaren Johan Tornberg till C More efter matchen.

– Det var full jakt, otroligt starkt av oss att vända det här och segra, säger Brynäs lagkapten Jakob Blomqvist, som precis skrivit ett treårs-kontrakt med klubben.