Djurgården tog tredje raka segern. Foto: Bildbyrån

Djurgården tog tredje raka segern

Djurgården har kniven mot strupen, men fortsätter att vinna och ta poäng i kampen om en slutspelsplats. Tredje raka segern kom mot Brynäs ikväll.

Brynäs föll mot Djurgården efter straffar i torsdags, och redan idag var det chans för revansch för Gävlelaget.

Men det var bortlaget som började bäst i Gavlerinken. 18-9 i skott efter första perioden, och i andra kom målen. Marcus Ljungh hittade Calle Ridderwall, som snyggt placerade in pucken högt till 1-0.

Tambellini gjorde 2-0

Djurgårdens bästa poänggörare Matt Anderson gjorde tre poäng senast, och fortsatte att producera. Patrik Lundh lade ner en puck bakom mål, som Anderson plockade upp och serverade Jeff Tambellini. 2-0 till Djurgården efter drygt sex och en halv minut.

Reideborn höll nollan

Brynäs tryckte på, men Adam Reidebron, som ersatte en magsjuk Mikael Tellqvist, i Djurgårdskassen höll nollan.

Emil Johansson sköt in 3-0 i tom bur med minuter kvar att spela, och avslutade målskyttet. Tre poäng och tredje raka segern för Stockholmslaget som jagar Luleå och en slutspelsplats.