Mardrömsdebut för 18-årige Brynäsmålvakten

Tung debut för 18-årige Samuel Ersson när serieledarna Färjestad besegrade Brynäs.

– Det var lite tufft att släppa in de två första skotten men det kändes bättre ju längre matchen gick och jag har haft tuffa starter förr så jag vet att det bara är att tänka på nästa puck och komma igen, säger han.

Lagen kom till spel utan varsin nyckelspelare på forwardsidan: Brynäs saknade bäste målskytten Kevin Clark och Färjestad sitt tongivande nyförvärv Martin Johansson.

Det som tydligast kom att prägla matchen var dock att Brynäs förstemålvakt David Rautio tvingades kasta in handduken inför matchen. Ersättaren Felix Sandström fick utgå i första periodpausen, där de första rapporterna sade att han insjuknat.

Kvar på isen inför andra perioden stod SHL-debutanten Samuel Ersson. Men 18-åringen fick en hemsk start när han redan efter 21 sekunder fick se Jesse Virtanens puck ramla in bakom sig.

Målet betydde 0-3. Nattsvart för Brynäs.

Färjestad trummade på

Färjestad visade mästartakter – i synnerhet Michael Lindqvist som tre minuter senare gjorde sitt andra mål för kvällen: 0-4, assisterad av Dick Axelsson.

Brynäs sprattlade till och kunde reducera strax efteråt men gick till periodpaus i 1-4- underläge. Ett resultat som stod sig matchen ut.