Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se talangens läckra 3-1-mål och glädjescenerna efter avancemanget. Foto: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Brynäs klart för SHL efter att ha besegrat Djurgården med 4-0 i matcher: ”Kan inte beskriva med ord”

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs vann mot Djurgården med 3-1 på ett fullsatt Hovet och är klart för SHL till hösten efter att vunnit den hockeyallsvenska finalen med 4-0 i matcher, en så kallad svepning.

– Jag kan inte beskriva med ord hur lycklig och lättad jag är över vad vi uträttat, säger en gråtande Ove Molin, ledare i Brynäs, till TV4 Live.

Det blev stort jubel i den stora Brynässektionen medan spelarna firade på isen efter att ha slängt klubbor, handskar och hjälmar. Bland djurgårdsfansen vecklades det upp plakat i protest.

– Det är såklart väldigt känslosamt och jag kommer ihåg hur tufft det var för ett år sedan men vi har krigat på sedan dess. Det är otroligt skönt att vi kunde greja det till slut, säger Brynäs Anton Rödin till SVT Sport med guldmedaljen runt halsen för att ha vunnit hockeyallsvenskan.

Sejouren i hockeyallsvenskan blev bara ettårig för Brynäs som lyckades ta sig upp direkt. Djurgården förlorade den andra raka allsvenska finalen. I år var man chanslöst medan man förra året pressade Modo till sju matcher.

Brynäs tog ledningen i slutet av den första perioden. Oliver Tärnström sköt ett skott utifrån. Målvakten Viktor Andrén var rejält skymd i sin målgård men efter videogranskning godkändes 1-0-målet.

Segern grundlades på 25 sekunder

I början av den andra perioden satte Brynäs in segerrycket. Efter flera misstag bakom eget Dif-mål snappade Brynäs Tyler Kelleher upp pucken och spelade in den till Greg Scott som slog till direkt för 2-0.

Blott 25 sekunder senare var det dags för Oliver Tärnström att bli tvåmålsskytt. I en snabb omställning passade Jack Kopacka fram pucken till Tärnström som lade över den i backhand och lyfte in den ribba in för 3-0. En del djurgårdsfans grät då öppet.

– Det är så klart tufft, vi hade gärna velat spela längre men de vann med 4-0 och vi räckte inte till. Det finns inga ursäkter, säger Djurgårdens Marcus Krüger.

HockeyAllsvenskan

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1 - 3

Brynäs IF logo

Brynäs IF

0-1, 1-2, 0-0
Hovet, Stockholm
Publik: 8094

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.