Brynäs Anton Rödin jublar tillsammans med Greg Scott efter 3-4 under en ishockeymatch i SHL mellan Rögle och Brynäs den 3 oktober 2015 i Ängelholm.Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN Foto: Brynäs Anton Rödin jublar tillsammans med Greg Scott efter 3-4 under en ishockeymatch i SHL mellan Rögle och Brynäs den 3 oktober 2015 i Ängelholm.Foto: Anders Bjurö / BILDBYRÅN

Brynäs knep extrapoängen i Ängelholm

Greg Scott både inledde och avslutade målskyttet när Brynäs bortaslog Rögle med 4-3 efter förlängning.

Scott såg till att Brynäs fick en drömstart när han redan efter 2.44 styrde in pucken från blålinjen. Rögles målvakt Oscar Dansk lyckades på något vis fumla in pucken i mål. Dansk skulle bara ta emot och stöta bort – men den slank förbi och i mål.

– Det är en del tur, medgav Scott för C More i periodpausen.

Men Gävlelaget gjorde inte någon vidare bra match. Rögles Patrick Cehlin kvitterade två minuter senare med ett snyggt mål – han fintade förbi en försvarare och avslutade kyligt. I andra var det dags för kanadensaren Kelsey Tessier, som varit petad i fem matcher, att tacka för förtroendet när han tryckte in 2-1.

Sedan svängde matchen igen när Anssi Salmela nätade i powerplay. Han tog sig snyggt förbi några backar och satte 2-2 i bortre burgaveln. Och så tog Brynäs återigen ledningen när Jesper Ollas högg på en retur och satte 3-2 i powerplay.

Förre brynäsaren Sebastian Wennström satte 3-3 för Rögle och tog matchen till förlängning. Där fick Greg Scott sista ordet när han stänkte in 4-3 och blev tvåmålsskytt.

Trots fyra mål och seger var assisterande tränaren Tommy Sjödin inte helt nöjd.

– Vi är inte alls nöjda med de två första perioderna. Sedan kommer vi ut bättre i tredje och får ett ledningsmål. Rögle åkte sönder oss i två perioder, säger Sjödin till C More.