Brynäs gjorde processen kort med Örebro. Redan efter första perioden var matchen i praktiken över. Kevin Clark (bilden) inledde målskyttet för Brynäs. Foto: Bildbyrån

Brynäs knockade Örebro – gjorde 3-0 på nio minuter

Uppdaterad
Publicerad

Örebros förhoppningar om att ta sig närmare nytt kontrakt släcktes snabbt i mötet med Brynäs. Efter 09.18 stod det 0-3 på resultattavlan – och greppet släppte aldrig Brynäs.

Örebro strider för nytt kontrakt. Brynäs för att säkra en direktbiljett till kvartsfinalerna.  I kvällens match var Gävlelaget det klart starkaste laget och gjorde processen kort med Örebro.

Brynäs gick fram till 5-0 i mitten av den andra perioden – innan Örebros nye kanadensaren Lucas Lessio presenterade sig, och reducerade dubbelt. Men närmare än så kom aldrig Örebro.

– Vår leading line gav oss ledningen och en bra start. Vi fick något att spela på och fyllde på därefter, sade målskytten Johan Alcén till C More efter första perioden.

Sjätte raka Brynässegern

Även att Brynäs gjorde ett målvaktsbyte, när de bytte in JVM-målvakten Felix Sandström istället för David Rautio inför den tredje perioden.

Brynäs städade av matchen enkelt i den tredje perioden, och tog sin sjätte raka seger, varav den fjärde raka på bortais.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.