Malmös målvakt Oscar Alsenfelt hade ingen rolig afton. Foto: BILDBYRÅN

Renberg hyllar Brynäs Anton Rödin: ”En framtida poängligavinnare”

Efterlängtad comeback i högsta serien. Då blev nykomlingen Malmö överkörda av Brynäs anfört av Anton Rödin. Skåningarna fick det första målet men föll till slut med 3–6 i en målrik match. ”Det var jobbigt att se”, säger tränaren Björn Hellkvist till C More.

I åtta år har Malmöfansen drömt om att spela SHL-hockey igen. Men i comebacken åkte man på en tung smäll borta mot Brynäs.

Det var Redhawks som började bäst. Anfall tre-mot-två och Mattias Persson hittade vänstra krysset till 1–0 efter dryga sju minuter.

Sedan tog Brynäs över rejält. Nick Johnson kvitterade i powerplay och innan den första perioden var slut hade Daniel Mannberg och Jacob Blomqvist ökat på till 3–1. Mannbergs mål var en rejäl bjudning av Malmöbackarna Johan Ivarsson och Derek Meech.

McDonell tvåmålsskytt

Anton Rödin ökade på tidigt i den andra perioden med ett kraftfullt dragskott. Han hyllades av Micke Renberg efteråt:

– Det kanske är den framtida poängligavinnaren. Det är en suverän hockeyspelare som blvit ett år äldre. Han var lite upp och ner förra året, funderar Renberg.

Gästernas replik kom blixtsnabbt. Bara tio sekunder senare reducerade storvuxne forwarden Kent McDonell.

Nyförvärvet Anssi Salmela stänkte snyggt in 5–2 innan McDonell reducerade på nytt. Den här gången med en styrning på ett backskott från Nils Andersson. Målet godkändes efter videogranskning.

”Var dåliga i dag”

Norrmannen Mattias Torstenbö prickade in matchens sista mål, 6–3, med ett stenhårt slagskott från blålinjen en minut in i sista perioden.

– Vi var dåliga i dag. Brynäs spelade bra men vi kom inte alls upp i nivå, sade en besviken Björn Hellkvist efter matchen.

Brynäs lagkapten Anton Rödin var nöjd med tre poäng i premiären:

– Vi gjorde det bra offensivt men samtidigt finns det mycket att jobba på. Att vi släppte in ett mål direkt efter vi gjort ett själv var slarvigt, säger han till C More.

MATCHFAKTA

Brynäs-Malmö 6–3 (3–1, 2–2, 1–0)

Första perioden: 0–1 (7.05) Mattias Persson (Johan Ivarsson, Magnus Häggström), 1–1 (10.20) Nicholas Johnson (Anton Rödin, Petr Vrana) spel fyra mot tre, 2–1 (16.41) Daniel Mannberg, 3–1 (17.11) Jacob Blomqvist (Adam Brodecki).

Andra perioden: 4–1 (1.53) Anton Rödin (Oskar Lindblom, Greg Scott), 4–2 (2.03) Kent Mcdonell (Björn Svensson, Eric Himelfarb), 5–2 (7.43) Anssi Salmela (Jacob Blomqvist, Adam Brodecki), 5–3 (10.59) Kent Mcdonell (Nils Andersson, T. J. Galiardi) spel fem mot fyra.

Tredje perioden: 6–3 (1.03) Mattias Nörstebö (Mathias Porseland, Pathrik Westerholm) spel fem mot fyra.

Skott: 44–31 (16–11, 9–12, 19–8).

Utv, Brynäs: 6x2. Malmö: 9x2.

Domare: Aleksi Rantala, Finland, och Daniel Winge, Leksand.

Publik: 5 898.