Oskar Lindblom och Kevin Clark blev bägge målskyttar i LHC-krossen. Foto: Bildbyrån

Brynäs till semifinal – efter utklassning

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs är klart för semifinal.

Sjätte kvartsfinalen mot Linköping blev rena utklassningen när man vann med 6–0.

– Kul att alla vill framåt och vill ha det här guldet, säger Oskar Lindblom till C More.

Efter en mållös första period kom sedan mellanakten som avgjorde kvartsfinalseren. Brynäs gick upp till 4–0 och bjöd på propaganda-hockey inför hemmafans i extas – och hade dessutom ett mål bortdömt.

Fest på läktare och is

På läktaren dansade Rolf Lassgård – och på isen dansade Brynäs vidare när Johan Alcén satte femman i tredje perioden efter förarbete av bröderna Pathrik och Ponthus Westerholm.

Pathrik Westerholm noterades även för sin fjärde poäng för kvällen när han enkelt gjorde 6–0 – och fixade samma slutresultat som när lagen möttes i den första kvartsfinalen.

”Har folk som kliver fram när det behövs”

– Jag tycker vi har folk som kliver fram när det behövs, kul att alla vill framåt och vill ha det här guldet. Det gäller att inte vika ner sig och tävla om varenda liten tum där ute, säger Brynäs Oskar Lindblom till C More.

Nu väntar Frölunda eller Skellefteå i semifinal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.