Brynäs – ungt och underskattat

Uppdaterad
Publicerad

Snittålder på 23,6 år.

Ett spännande tvillingstalangpar.

Och en tung backåtervändare.

– Det kan gå hela vägen, säger försvararen Niclas Andersén.

Precis som för andra SHL-klubbar har det skett många truppförändringar i Brynäs. Viktiga spelare har lämnat, men ersatts. Niclas Andersén, brynäsare mellan 2007 och 2012, återvänder till Gävle efter två säsonger i KHL-laget Severstal Cherepovets. Och 26-åringen har fått förtroendet att bära ”C” på bröstet.

SHL

”Dags att flytta hem”

– Det känns kanon, det har varit två bra år i Ryssland. Men jag kände att det var dags att flytta hem och Brynäs har jag varmt om hjärtat, säger Andersén till SVT.

Säsongspremiären för klubben som åkte ut i kvartsfinal i våras blir på bortais mot Frölunda. Göteborgarna har redan tävlingsmatchat i början av hösten via spel i CHL, Frölunda leder sin grupp när två omgångar återstår. Medan Brynäs har letat efter formen inför SHL-premiären med träningsmatcher.

SHL-debut för spännande duo

Och i kväll debuterar tvillingarna Ponthus och Pathrik Vesterholm i den svenska högstaligan. 22-åringarna värvades från Karlskoga, och båda stod för en bra säsong i allsvenskan. 35 poäng för Ponthus och 47 för brodern Pathrik.

– Det ska bli en härlig utmaning att se om man klarar av att spela på den här nivån och se hur bra man är, säger forwarden Ponthus Vesterholm till SVT.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet