Wille hedrades innan nedsläpp. Foto: Bildbyrån

Brynäs vann när Löfqvist hedrades

Uppdaterad
Publicerad

Det var en match i mängden. Men ändå inte. Vissa matcher får bara inte förloras.

Hemmamötet mot HV71 på torsdagskvällen var en sådan tillställning för Brynäs. Och visst blev det vinst för Gävlelaget, 5–3, när Wille Löfqvist hedrades.

Vad målvaktslegendaren Wille Löfqvist hade tyckt om det inledande försvarsarbetet om han hade varit kvar i livet, hade förmodligen knappt varit tryckbart.

Brynäsikonen – som gick bort i söndags – hedrades innan nedsläpp då en lång rad av Gävleklubbens allra tyngsta legendarer, bland andra Tord Lundström, Hans ”Virus” Lindberg, Stig Salming, Ove Molin och Stefan ”Lill-Prosten” Karlsson, bildade hedersvakt ute på isen.

Hyllningen avslutades med att Michael Sundlöv, även han målvaktslegendar i klubben, lade en ros vid det tomma Brynäsmålet.

Om hyllningen var finstämd var det mer öppna svängdörrar bakåt och plattan i mattan framåt när väl spelet kom igång.

Thörnberg målskytt

Martin Thörnberg, inledde målkalaset då han efter 6.39 pricksäkert skickade in pucken från högra tekningscirkeln förbi Felix Sandström i Brynäsmålet.

En tung start för Brynäs och inte blev det bättre då Filip Sandberg ökade på till 2–0 lite mer än tre minuter senare, med ett vackert mål helt fri efter en alert passning från Christoffer Törngren.

Men hemmalaget bet ihop.

Brynäsforwarden Nick Johnson drog igång vändningen i slutet av första perioden och efter att lagen turats om att måljubla ett par gånger i mittenperioden kopplade Brynäs greppet genom ett sent ledningsmål av Kevin Clark i andra och 5–3 av Pathrik Westerholm i början av tredje.

Thörnberg syndabock

Vid sista målet var även Martin Thörnberg inblandad men nu på en mindre smickrande sätt.

HV-stjärnan snackade till sig en utvisning och efter 49 sekunder av den susade Westerholms direktskott in i mål.

Gästerna orkade inte dra igång en ny målparad efter det.

Uppdraget avklarat för Brynäs. Säkert med en leende Wille Löfqvist som åskådare någonstans där uppe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.