Holloway och Möller firar SM-guldet 2014. Foto: Bildbyrån

Goda guldvännerna återförenade i Skellefteå

Uppdaterad
Publicerad

De vann SM-guld med Skellefteå 2013 och 2014. Men Bud Holloway och Oscar Möller har inte bara upplevt stora framgångar på isen tillsammans – duon har även firat jul ihop. ”Det är grymt kul att han är tillbaka”, säger Oscar Möller om sin kanadensiske kompis.

Bud Holloway kom nyligen tillbaka till SHL efter sejourer i Schweiz, Nordamerika och nu senast Ryssland.

En anledning till varför flyttlasset gick just till Skellefteå stavas Oscar Möller, som inför säsongen också återvände till den tidigare guldklubben efter två säsonger utomlands.

– Självklart har han stor del i att jag är här igen. Han är en god vän till mig och ville att jag skulle komma tillbaka. Det var ett ganska enkelt val att gå till en klubb och en stad som jag känner sedan tidigare. Speciellt när det är mitt i en säsong, då kändes det extra tryggt. Killar som Oscar gör det lätt att komma tillbaka in i det, säger Bud Holloway.

Medger ingen övertalning

Oscar Möller själv vill dock inte helt medge att han skulle ha övertalat Holloway att komma tillbaka till Skellefteå.

– Nja, det behöver vi inte gå in på nu, säger Möller med ett leende.

– Men vi är goda vänner sedan tidigare och har pratat en del senaste åren. Det är fantastiskt kul att han väljer att komma tillbaka till Sverige och spela i Skellefteå igen.

”Inte svarat på min julinbjudan”

Faktum är att Möller och Holloways historia sträcker sig längre tillbaks i tiden än guldåren i Skellefteå; 2009-2011 spelade de AHL-hockey tillsammans i Manchester Monarchs i Los Angeles Kings organisation.

Hur bra polare är ni?

– Vi umgicks en hel del och firade bland annat jul tillsammans när vi spelade här i Skellefteå tidigare, säger Oscar Möller.

Så det blir gemensamt julfirande i år igen då?

– Vi får se, jag har lämnat en inbjudan men han har inte svarat, skrattar Möller.

Återförenade guldkompisarna

Bud Holloway

Född: 1 mars 1988 i Wapella, Kanada

Längd & vikt: 184 cm, 97 kg

Klubbhistorik: Yorkton Harvest, Seattle Thunderbirds, Manchester Monarchs, Ontario Regn, Skellefteå AIK, SC Bern, Montreal Canadiens, St. Johns IceCaps, CSKA Moskva

Oscar Möller

Född: 22 januari 1989 i Stockholm

Längd & vikt: 179 cm, 86 kg

Klubbhistorik: Spånga IS, Djurgårdens IF, Chilliwack Bruins, Manchester Monarchs, Los Angeles Kings, Skellefteå AIK, Ak Bars Kazan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.