Foto: TT Nyhetsbyrån

Burakovskys dubbel sänkte Rangers

Uppdaterad
Publicerad

Rookien André Burakovsky har skrinnat rakt in i rampljuset och spelar plötsligt huvudrollen i Washingtons kvartsfinalserie mot New York Rangers i Stanley Cup-slutspelet.

I natt överträffade han sig själv när Capitals vann med 2-1. ” Det är nog det största jag varit med om. Särskilt som det är Henrik Lundqvist som står i kassen”, säger 20-åringen till Aftonbladet.

Natten mellan måndag och tisdag: André Burakovsky, 20 år fyllda i februari, producerar karriärens första NHL-slutspelspoäng när han spelar fram till matchens enda mål mot gästande Rangers i Verizon Center, Washington DC.

Natten mellan onsdag och torsdag: Han överträffar det. Med råge.

NHL 2014-2015

Derick Brassard hade gett gästerna ledningen med 1-0 i början av mittperioden, som närmade sig sitt slut när hemmalagets Jay Beagle spelade pucken till André Burakovsky.

Ett handledsskott senare stod det 1-1 – och Burakovsky hade gjort sitt fösta slutspelsmål.

Det andra dröjde inte länge.

24 sekunder in i tredje perioden skickade han återigen pucken förbi Henrik Lundqvist i Rangers kasse.

–  Jag har alltid sett upp till ”Henke”, så att sätta två på honom i en slutspelsmatch är som en dröm, säger Burakovsky till Aftonbladet.

Två mål av Burakovsky, 2-1 till Washington – som nu leder med 3-1 i matcher och bara är en seger från en plats i semifinalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet