Foto: TT Nyhetsbyrån

Efter Brodins nej – Burström kallas in

Uppdaterad
Publicerad

Minnesotabacken Jonas Brodin tvingas tacka nej på grund av en axelskada. Nu går i stället den sista VM-platsen till Skellefteås Niclas Burström som blixtinkallas. – Det känns stort, det är någonting man alltid velat sen man var liten, säger Burström till SVT:s Västerbottensnytt.

Daniel Rahimi fick en blödning i njuren och Jonas Ahnelöv åkte på ännu en axelskada. Två tunga avbräck för Tre Kronor. Lägg till att Minnesotas Jonas Brodin tackar nej, också han på grund av en axelskada. Då kommer en färsk guldback från Skellefteå till Minsk.

– Jag fick beskedet igår kväll Jag flyger till Riga klockan 10 sedan vidare.. Jag har inte hunnit fundera så mycket, det är bara in och köra. Det ska bli kul, säger han.

Ishockey-VM 2014

Hur känns det att få spela för landslaget?

– Det känns stort. Det är något man alltid har velat som liten, så det är skitskoj.​

Det innebär att Andreas Thuresson som spelade i Brynäs inte får chansen. Erik Gustafsson har haft sjukdomsbesvär och därför är det inte omöjligt att Burström spelar redan ikväll mot Frankrike.

– Det är aldrig kul när det blir skador, men nu är det som det är och jag ska åka så det ska bli kul, säger han.

Och säger till Aftonbladet:

– Jag hade inte räknat med VM-spel. Men kroppen känns bra, så det ska bli kul. Jag ska spela mitt spel, åka mycket skridskor och slå bra förstapass. Inga konstigheter, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2014

Mer i ämnet