Capitals vidare – nu väntar hett svenskmöte

Washington är vidare till kvartsfinal i Stanley Cup.

Nu väntar ett hett svenskmöte.

Eller vad sägs om Nicklas Bäckström mot Henrik Lundqvist?

Washington besegrade New York Islanders med 2-1 i den sjunde och avgörande åttondelsfinalen i NHL-slutspelet och tog sig därmed vidare till kvartsfinal.

Ryske Jevgenij Kuznetsov fixade avancemanget då han sköt 2-1 till hemmalaget mitt i den trejde perioden. Nicklas Bäckström spelade dryga 18 minuter, men noterade inga poäng i matchen. Marcus Johansson fick också gott om speltid, precis som André Burakowsky.

NHL 2014-2015

– Vi gjorde en fenomenal match, det är det bästa jag sett oss spela, säger Washingtons målvakt Braden Holtby till nhl.com.

För Bäckström och de andra svenskarna väntar nu ett riktigt hett svenskmöte med Henrik Lundqvist och Carl Hagelins New York Rangers i kvartsfinalserien. Pär Mårts får alltså vänta på eventuella förstärkningar till VM-truppen.