Challe: De här ska med till VM

Uppdaterad
Publicerad

Sex spelare. Så många tycker SVT Sports expert Challe Berglund ska med till VM från laget i Euro Hockey Tour. – Jag älskar Daniel Rahimi, säger han.

Flera spelare hade chansen att visa upp sig. Markus Svensson, Oskar Sundqvist, Tim Heed, Marcus Sörensen och Martin Johansson gjorde alla debut i Tre Kronor. Men experten blev inte jätteimponerad av vad han såg. I alla fall inte om man tänker på kommande VM i Tjeckien i maj.

– Ingen av målvakterna (kommer med, reds anm). Vi har Henke Karlsson sedan tidigare och en eventuell NHL-målvakt. På backsidan älskar jag Daniel Rahimi. Han har en underbar inställning, är fysisk och smäller på. Det är oerhört viktigt. Junland är oerhört stabil och ger en bra trygghet när han är på isen. Kronwall är också ordinarie.

– Jag tror att Mårts har ett gott öga till Andreas Engqvist och Martin Thörnberg sedan tidigare. Simon Hjalmarsson kan ta en Joel Lundqvist-roll i fjärde, döda utvisningar och göra oerhört mycket nytta, fortsätter han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre Kronor

Mer i ämnet