Foto: Pelle Sterner

Chicago ger veteranen chansen

Uppdaterad
Publicerad

Underläge 2–1 mot Tampa Bay – när Chicago i natt svensk tid tänker kvittera finalserien kastar man in en veteran.

Kimmo Timonen får nämligen chansen. 40-åringen har aldrig vunnit Stanley Cup och för att få sitt namn ingraverat i en eventuell buckla måste finländaren spela minst en match i finalserien.

– Jag är oerhört uppspelt, jag har väntat länge på den här chansen, säger Timonen till SVT Sport.

Stanley Cup 2015

Chicago går oerhört hårt på fyra backar och Johnny Oduya, en av de fyra, är förmodligen skadad. Presskonferensen inför matchen handlade uteslutande om backsituationen, där coach Joel Quenneville säger att Oduya med största sannolikhet spelar i kväll.

Positiv Krüger

Marcus Krüger har en positiv känsla sedan den senaste matchen, trots att det blev förlust för Chicago till slut. Även det på hemmaplan.

– Vi har matchen där vi vill i tredje perioden. Sen släpper vi in mål snabbt efter att vi gjort vårt ledningsmål. det håller inte förstås. Det är nåt vi pratat om och måste göra bättre, säger Marcus Krüger till SVT Sport.

Det är ständigt intresse kring Chicagos backar, där fyra av dem får oerhört mycket istid. Något som även Marcus Krüger och övriga forwards får frågor om:

– Det är inget vi kan fokusera på. Alla här vet vad som gäller och vi måste fokusera på det vi kan göra något åt.

Chicago kan vinna sin tredje Stanley Cuptitel på sex år. Tampa vann 2004 och det är också hittills enda segern.

Krüger var med för två år sen, då Chicago vann senast:

– Kvällens match blir såklart viktig, det är inget att hymla, men vi har varit i de här siuationerna tidigare och vi tycker fortfarande att vi är i en ganska bra situation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2015

Mer i ämnet