Målvakten Mikael Tellqvist räddade 30 skott när Djurgården tog viktiga poäng i CHL. Foto: BILDBYRÅN

Pressat Djurgården höll undan

När Alexander Fällström satte 3–0 i början av den tredje perioden kändes matchen avgjord.

Men två snabba mål chockade Djurgården som var pressade in i det sista.

Stockholmarna lyckades hålla undan och besegra schweiziska Zug med 3–2.

”Det var en tuff match ända till slutet”, säger assisterande tränaren Stefan Nyman.

Djurgården kopplade greppet om den fysiska och griniga matchen borta mot Zug. Henrik Eriksson gjorde 1–0 i boxplay i den första perioden, innan Robin Alvarez ökade på i mittenakten. Alexander Fällström verkade sedan punktera matchen med sitt 3–0 i början av den sista perioden, men hemmalaget ville annorlunda.

Schweizarna gjorde två mål inom loppet av 48 sekunder, genom Pierre-Marc Bouchard och Reto Suri, och tände hoppet. Trots en intensiv jakt och ett par farliga kvitteringschanser lyckades Stockholmarna hålla undan och ta tre poäng.

Champions Hockey League

– Jag tycker att vi gör en fantastisk laginsats. Det var en tuff match ända till slutet men skillnaden i dag var vårt powerplay och boxplay, säger assisterande tränaren Stefan Nyman, och fortsätter:

– Det är klart att de chansar vid 3–0 och vi kanske släpper till lite mer än tidigare men i slutändan var vi det bättre laget och förtjänade att vinna.

Skottarna chockade Växjö som gick till slutspel

I Glasgow chockades svenska mästarna Växjö när Braehead Clan tog ledningen sju minuter in i den första perioden. Lakers vände till ledning med 2–1 innan paus efter mål av Erik Josefsson och Josh Hennessy. Radarparet Robert Rosén och Richard Gynge samarbetade sedan till 3–1 en bit in i andra, och det resultatet stod sig tiden ut.

Att det skulle bli svensk seger trodde nog de flesta, men att det skulle bli en jämn match in i det sista var desto mer överraskande. När lagen möttes i Vida Arena vann Växjö med förkrossande 10–2. Betydligt jämnare den här gången med andra ord.

I och med segern är Växjö klart för slutspel.