default_caption

CHL:s försvar efter support- rarnas vrede mot ”fjolårsregeln”

Uppdaterad
Publicerad

Luleå missade gruppsegern trots bäst målskillnad – och samma poäng som Lukko Rauma.

Anledningen: Sämre inhemska resultat förra säsongen.

Det fick supportrarna att rasa.

Men nu försvarar sig CHL – med att de vill undvika fotbollens risker.

Många supportrar sågade arrangörerna av Champions Hockey League då Luleå i går missade gruppsegern trots att de hade bättre resultat i gruppspelet än finska Lukko Rauma, men sämre placering i förra säsongens inhemska slutspel.    

Bland annat togs fotbollens motsvarighet upp, och ett par läsare skrev att CHL borde lära av dem. Men CHL:s sportchef, Bo ”Kulon” Lennartsson, förklarar för SVT Sport att de velat undvika fotbollens problem.     

Champions Hockey League

”Påbörja en historia”

– Den här regeln, den kom väl upp lite för att vi inte vill att det ska bli som det kan bli i fotbollen ibland, att ett lag kör över ett lag som inte har något att spela för i den sista matchen och vinner med sex mål och går vidare tack vare det, säger han, och förklarar vidare att han tycker att supportrarna ska se det mer långsiktigt:

– Vi vill påbörja en historia. Vi ska spela den här turneringen i många år, och vill att man ska se det på lång sikt. Det här är ett sätt att bygga på sikt, och vi vill att man inte bara ska se på den sista veckans resultat. Man ska få upp ögonen för de andra ligorna också.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet