default_caption

Chris: ”Jag är riktigt bekymrad”

Uppdaterad
Publicerad

Att de två lag i hockeyallsvenskan som har bäst resurser ska få gratisplatser till SHL om ligan får igenom sina planer bekymrar SVT Sports hockeykommentator.

– Jag blir riktigt ledsen och bekymrad för de sportsliga grunderna läggs åt sidan. Om SHL ska få välja vilka lag som ska få en plats så blir det inte lika viktigt att vinna eller förlora längre, vilket är idrottens grund, säger Chris Härenstam.

Han anser att SHL på detta sätt väljer lag som anses attraktiva med mycket publik och intäkter.

SHL

– De vill ha upp ”sexiga” lag som Djurgården, Malmö och Leksand till exempel. De har länge varit på gränsen att gå upp men inte klarat det och att SHL då ska hjälpa dem upp – nej, då har vi problem. Om du frågar klubbarna själv så tror jag inte heller att de vill gå upp den vägen utan de vill göra det på rätt sätt – genom att vinna.

Vad kan konsekvens bli med dessa förändringar?

– Signalen man skickar till dem som vinner, som jag tolkar det, är att det inte räcker för att kunna gå upp ändå. Om SHL väljer att hjälpa klubbar med ”ekonomiska muskler” så måste det gå ut över andra. Annars måste de ju utöka serien hela tiden så detta är ett stort diskussionsämne.   

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet