Foto: TT Nyhetsbyrån

Sidney Crosby till ishockey-VM

Uppdaterad
Publicerad

Ishockey-VM i Prag får stor stjärnglans.

I dag tackade världens största hockeystjärna ja till spel.

Sidney Crosby förstärker det kanadensiska laget.

Sidney Crosby har vunnit allt som går att vinna i ishockeyvärlden, förutom VM. Men nu kan det hända. I dag kom det kanadensiska ishockeyförbundet med det oväntade beskedet att världens största hockeystjärna har tackat ja till spel.

”Sidney Crosby har blivit tillagd i det kanadensiska landslaget för VM 2015” skriver det kanadensiska ishockeyförbundet på sitt Twitter-konto.      

Ishockey-VM

I Kanadas lag finns sedan tidigare stjärnor som Tyler Seguin, Claude Giroux och Ryan Nugent-Hopkins.

Fyra i sitt enda VM

Crosby har spelat ett VM tidigare, efter sin rookiesäsong i NHL 2006. Han vann då turneringens poängliga med 14 poäng på nio matcher. Kanada slutade då på fjärde plats efter att ha förlorat mot Sverige i semifinalen och Finland i bronsmatchen.                            

Endast 25 spelare någonsin har vunnit de tre största titlarna i ishockeyvärlden (Stanley Cup, OS och VM). Den senaste att lyckas var Patrice Bergeron när han vann Stanley Cup 2011.

Crosby slutade trea i NHL:s poängliga efter Jamie Benn och John Tavares.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet